Министерство на вътрешните работи (МВР) се надява до края на

...
Министерство на вътрешните работи (МВР) се надява до края на
Коментари Харесай

МВР очаква ново законодателство за пътната безопасност

Министерство на вътрешните работи (МВР) се надява до края на годината да се одобри напълно ново законодателство по тематиката пътна сигурност.

Това разгласи зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов на Международния конгрес по пътна сигурност и нововъведения на тематика: " Нови технологии и положителни международни и европейски практики ".

През 2018 година са станали 6684 тежки пътно произшествия в страната, 611 души са изгубили живота си , а 8466 са били ранените.

Ципов регистрира, че през предходната година от чиновници на " Пътна полиция " са установ или над 1 милион нарушавания на разпоредбите на Закона за придвижване по пътищата . По думите му Министерство на вътрешните работи работи за понижаване на пътно транспортния травматизъм, подоборяване качеството и повишение потенциала на сигурността и по-голяма отговорност на притежателите на моторни транспортни средства.

Заместник-министърът посочи, че при започване на 2019 година са утвърдени ограничения за ограничение на пътно транспортния травматизъм до 2020 година През 2019 година се планува дейна работа по запазване на живота и здравето на хората на пътя .

Ципов е убеден, че цялото общество и институциите ще се придвижат по-лесно за понижаване на потърпевшите от произшествия, употребявайки положителни европейски и международни практики .

От своя страна заместник-министърът на превоза Ангел Попов уточни, че Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС) има значима задача в една част от пътната сигурност и дава отговор за подготовката на младите водачи. Той упорства да се промени душeвността и експанзията на водачите на колите .

Другата цел на транспортното министерство е надзор над колите на пътя и тяхната техническа обезпеченост. Предстои завършване на Законите за придвижване по пътищата . Експерти приготвят Закона за сервизите, чиято цел е да подсигурява безопаснотта на хората, които са вътре в автомобила.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР