Министерство на туризма започва мащабна рекламна кампания за привличане на

...
Министерство на туризма започва мащабна рекламна кампания за привличане на
Коментари Харесай

Министерството на туризма започва мащабна рекламна кампания за привличане на туристи

Министерство на туризма стартира огромна рекламна акция за привличане на български и задгранични туристи. Програмата е финансово обезпечена от страната. Нашето Черноморие ще се популяризира в прилежащи страни - Румъния, Сърбия, Гърция, Северна Македония, Турция и Полша.



“Работи се за удължение на летния сезон, защото упованията са месец септември да е по-слаб за вътрешния и прилежащи пазари”, сподели служебният министър на туризма Илин Димитров след среща с представители на туристическия отрасъл от Варна. Министър Димитров прикани още българите, които към момента не са възнамерявали лятната си отмора, да изберат нашите курорти.



Това лято по българското Черноморие почиват туристи най-вече от Англия, Израел, Чехия и Полша. “Бележим растеж от 40% на туристи по отношение на предходната година. Има спад обаче от 25% на летовниците спрямо 2019 година”, регистрира Илин Димитров.



Голям растеж на немски туристи бележи българският туризъм това лято. За първите 6 месеца на година близо 160 000 германци са посетили България. “Ръстът на немски туристи е над 150% по отношение на предходната година. Става въпрос за брой пренощували и осъществени нощувки”, съобщи за Българска национална телевизия Тихомир Патарински, аташе по туризъм на България в Германия.

Автор: Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР