Министерство на туризма търси концесионери за два от най-атрактивните плажа

...
Министерство на туризма търси концесионери за два от най-атрактивните плажа
Коментари Харесай

Обявени са конкурси за плажове край Слънчев бряг и Несебър

Министерство на туризма търси концесионери за два от най-атрактивните плажа по Черноморието - " Слънчев бряг-север " и " Несебър-юг ". Срокът за подаване на предложения е един месец, а спечелилите ще получат правото да стопанисват двата плажа в продължение на 15 година, заяви capital.bg.

В оповестените в последните дни обявления на туристическото министерство се търсят концесионери и за две по-малки линии в Св. Влас и парка " Росенец ", намиращи се наоколо до хотел на Валентин Златев и обект, апетитен като " лятна резиденция " на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Това става откакто предишния месец депутатите извадиха плажовете от новия Закон за концесиите, който влезе в действие на 1 януари, а отрасловият за туризма вицепремиер Валери Симеонов предизвести, че по този начин огромните плажовете ще продължат да отиват в силови групировки и близки до Движение за права и свободи компании.

За плажа " Слънчев бряг-север ", чиято повърхност надвишава 147 хиляди кв. м се желае минимална такса от 1.375 млн. лева годишно и гаранция за присъединяване в процедурата в размер на 962 хиляди лева С по 40% в крайната оценка ще тежи годишното концесионно заплащане и най-ниската цена за шезлонг и чадър, а останалите 20% са за вложенията и подобряването на образа на плажа. Оферти се събират до 9 февруари.

За разположения върху 57 хиляди кв. м плаж " Несебър-юг " страната желае най-малко 247 хиляди лева годишно. Кандидатите за Несебър ще бъдат оценени по същите критерии, само че тежестта на вложенията ще е по-малка - 10%, за сметка на концесионната такса и цените на чадърите и шезлонгите.

Правителството скапе концесиите за двата плажа през 2016 година, а ръководството им и до момента съгласно вицепремиера Симеонов, е свързани с хора от силовите групировки от предишното.

До 6 февруари се намират предложения за линията " Св. Влас- болничното заведение ", стопанисвана до момента от сдружението " Тера тур сървиз ", обвързвано с президента на " Лукойл България " Валентин Златев. " Тера тур сървиз " е вложител и в намиращия се на първа линия до плажа комплекс " Риу Хелиос Парадайз ", издигнат на мястото на някогашния белодробен санаториум в Св. Влас и има план за строителство на втори обект в същия регион.

За най-малкия плаж в актуалната процедура - " Росенец-север ", наддаването също е един месец. Ивицата е с дейна повърхност от 9200 кв. м като претендентите ще би трябвало да заплащат минимална концесионна такса от 8975 лева
Плаж " Росенец-север " се намира в едноименния парк край Бургас и е в съседство с частен парцел върху нос Чукалята, който медийни следствия дефинират като " лятна резиденция " на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР