Министерство на туризма ще обяви процедурата за Единна система за

...
Министерство на туризма ще обяви процедурата за Единна система за
Коментари Харесай

Предстои да обявят процедурата за Единна система за туристическа информация

Министерство на туризма ще разгласи процедурата за Единна система за туристическа информация (ЕСТИ). Вече има утвърждение на техническото задание от Държавна организация „ Електронно ръководство “.

Търгът за единната система беше разгласен предходната година, само че бе преустановен през 2017 година поради обжалвания. Междувременно бе основана организацията, което наложи координиране на документите преди старта на новия търг.

ЕСТИ би трябвало да свърже в действително време регистрите на хотелите с Министерството на туризма, с Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и общините. Това е доста значимо както за министерство на туризма, по този начин и за бизнеса.

Министър Николина Ангелкова изясни, че 7 милиарда лева са приходите от интернационален туризъм за първите 8 месеца на годината. От тях сред 800 млн. лева и 1 милиарда лева са постъпленията единствено от Слънчев бряг.

В дейните летни месеци от юни до септември над 5,3 млн. са задграничните туристи, посетили нашата страна. Увеличението е 5,7%, сходен растеж чакаме и на туристите за идния зимен сезон, съобщи още министърът. Предварителните прогнози сочат, че растежът на задграничните туристи през зимата ще се движи сред 5 и 10%, и то на фона на извънредно сполучливия сезон 2016-2017 година Тогава нарастването беше от 19,6%, като над 1,4 млн. задгранични туристи посетиха страната ни.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР