Министерство на отбраната създава набирателна сметка, в която да се

...
Министерство на отбраната създава набирателна сметка, в която да се
Коментари Харесай

Отделят средствата за F-16 и модернизация в набирателна сметка

Министерство на защитата основава набирателна сметка, в която да се съхраняват средствата за рационализация на Българската войска, в която е включен и планът за самолетите F-16. Това изясни на брифинг в Министерски съвет служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

" В края на годината в бюджета на Министерство на защитата остават финансови средства, вместо да се трансферират по бюджета, по този начин средствата ще останат в МО и ще бъдат отделени от държавния бюджет ", посочи Стоянов. По думите му " идната година ще останат 2% ".

Ще се сътвори и сметка сред българското държавно управление и Федералната банка в Ню Йорк, защото има решения на Министерски съвет за 2022-2023 година и заради преустановяване на активността на Народното събрание тези решения са останали без последици. " България е изгубила над 10 млн. щатски $, в тази връзка е взето решение на откриване на сметка по интернационален контракт, утвърден от Народно събрание ", сподели още министърът.

В тази връзка той изиска от Народното събрание " старт на скоростно съглашение с Федералната банка в Ню Йорк, с цел да се обезпечат средствата и по контракта за F-16 в размер на 1.2 млрд.щатски $.

Димитър Стоянов разяснява и идващия air policing от Испания. " Това е усилена защита на въздушното пространство на България. Ще дойдат 8 самолета " Еврофайтър " на 1 ноември, които ще останат до 29 декември, с цел да се реализира взаимна защита на въздушното пространство ", разясни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР