Министерство на младежта и спорта (ММС) организира Европейска седмица на

...
Министерство на младежта и спорта (ММС) организира Европейска седмица на
Коментари Харесай

ММС организира #BeActive Европейска седмица на спорта за осма поредна година

Министерство на младежта и спорта (ММС) провежда Европейска седмица на спорта #BeActive за осма поредна година. В интервала 23-30 септември всички искащи ще имат опция да станат част от най-големия състезателен празник в Европа.

Стартът на самодейността ще бъде даден в Панагюрище на 23 септември (петък) от 15.00 ч. в „ Арена Асарел “. Събитието се провежда взаимно с Община Панагюрище и Асоциацията на локалните спортни клубове.

Спортно населено място и Нощ на спорта #BeActiveNight ще чакат приятелите на спорта на 24 септември (събота) сред 16 и 21 часа пред НДК. Федерации и спортни клубове ще показват активността си посредством демонстрации и осведомителни материали.

През 2022 година мотото на Европейската седмица на спорта е „ Можем да го реализираме дружно – дано се опитаме да бъдем дейни “, а самодейностите ще се проведат в София, Панагюрище, Велико Търново, Русе и Троян.

#BeActive е част от самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е ММС, а осъществяването на плана се финансира по стратегия „ Еразъм + “ на Европейския съюз.

Посланици на Европейската седмица на спорта и тази година са млади български спортисти. Това са олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова, девойките от ансамбъла по художествена гимнастика - Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова, които завоюваха международната купа в многобоя на Шампионата в София, както и сребърният медалист от Паралимпийските игри в Токио Християн Стоянов.

Акценти от програмата на Европейската седмица на спорта:

23 септември, 15.00 ч. – Официално разкриване на Европейска седмица на спорта в " Арена Асарел " гр. Панагюрище – (Европейски град на спорта за 2022 г.)

24 септември, 16.00 - 21.00 ч. – #BeActive Спортно населено място пред НДК. Над 25 федерации и клубове ще показват активността си посредством демонстрации и осведомителни материали.

24 септември, 18.30 ч. – #BeActive Нощ на спорта (#BeActive Night) пред НДК. Нощта на спорта ще се организира с стратегия на сцена с демонстрации на спортни федерации и клубове.

25 септември, 9.00 – 19.00 ч. – Ден на отворените порти във фитнес центровете в София и страната. Инициативата се осъществя за трета поредна година в партньорство с компания „ Benefit Systems “, ръководеща програмата MultiSport.

25 септември, 11.00 – 13.30 – Състезание на езерото Панчарево по кану-каяк с присъединяване на деца от няколко спортни клуба.

26-30 септември – #BeActive Tour (Русе, Велико Търново, Троян).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР