Министерство на икономиката и индустрията търси общо 23 търговски аташета,

...
Министерство на икономиката и индустрията търси общо 23 търговски аташета,
Коментари Харесай

От САЩ и Европа до Казахстан - Министерството на иконоимката търси 23 търговски аташета, които да прати по света

Министерство на стопанската система и промишлеността търси общо 23 търговски аташета, които да бъдат пратени в 21 разнообразни страни по света, излиза наяве от три публични разгласи на ведомството. Интересен факт е, че от дълго време не са търсени и надлежно ще бъдат назначени толкоз доста нови търговски аташета в чужбина по едно и също време.

Освен това, въпросните нови търговски аташета ще бъдат назначени както в Европа, по този начин и в две бишви руски републики, както и в Съединени американски щати и други страни.

И по този начин, 8-те страни в Европа , за които икономическото министерство търси търговски аташета, са: Германия, Дания, Португалия, Норвегия, Словакия, Турция, Чехия, Швейцария.

Също по този начин, нови търговски аташета се търсят за някогашните руски републики Азербайджан (с акредитация за Туркменистан) и Казахстан.

За Съединени американски щати министерството е оповестило конкурс за три търговски аташета , основани надлежно във Вашингтон, Чикаго и Лос Анджелис.

Търсят се търговски аташета и за още 10 държани в света: Алжир, Индия, Индонезия, Иран, Йордания, Канада, Катар, Китай, Куба, ОАЕ.

Между главните условия, оповестени при състезанието за заемане на посочените места за търговски аташета, са: приключена магистърска степен на обучение, трудов или длъжностен стаж от най-малко 6 години, както и потвърден опит в региона на външноикономическите и комерсиалните връзки от най-малко 3 години. Разбира се, належащо е и притежаване на езика на съответната страна, като при позициите за търговски аташета за другите страни условието е равнището да е най-малко " В2 " или " С1 ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР