Министерства на образованието и вероизпоеданията и на здравеопазването в Гърция

...
Министерства на образованието и вероизпоеданията и на здравеопазването в Гърция
Коментари Харесай

Великденските литургии в Гърция ще са при закрити врата

Министерства на образованието и вероизпоеданията и на опазването на здравето в Гърция взеха ново решение,  с което публично контролират провеждането на църковните служби в седмицата преди Великден, оповестява АНА-МПА.

Новите разпореждания, признати през вчерашния ден за попречване на разпространяването на ковид в пространствата за свещенодействие, в интервала от 12 до 20 април плануват следното:

а) в наличието на обществеността се не разрешава осъществяването на литургии, богослужебни събирания, свещенодействия и всевъзможни религиозни церемонии във всички пространства за религиозно богопочитание от всевъзможни изповедания и религии, без значение от размера и потенциала, на цялата територия на страната, с превантивна цел за публичното здраве.

б) позволява се осъществяването на литургии при закрити врата само и единствено от религиозния чиновник и спомагателен личен състав (напр. псалт), общият брой на които не би трябвало да надвишава 4 физически лица. Религиозният чиновник дава отговор да вземе всички нужни ограничения, които се изискват по постановлението. Не се позволява, даже и при закрити врата, осъществяването на литургии в пространства, които се намират в частни парцели, здания и така нататък

в) не разрешават се визитите от обществеността, самостоятелни или групови, в манастирите. Разрешава се осъществяването на литургии и последования в манастирите без наличието на обществеността.

г) позволява се, наред с телевизионното, и радиоизлъчване, и независимото интернет лъчение на литургията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР