Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане

...
Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане
Коментари Харесай

Дават на концесия плажа на Елените и част от Градина

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове " Градина - Централен " - част 2 в община Созопол и в комплекс " Елените " в община Несебър, област Бургас, заяви пресслужбата на кабинета. Целта е обезопасяване на плажовете и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесиите.

Процедурите се организират по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие /ЗУЧК/. Предлага се срокът на концесиите да е 20 години. Той е свързан от позиция на периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морските плажове.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане за плажа " Градина - Централен " - част 2 е 55 757 лева без Данък добавена стойност, а за " Елените " - 146 350 лева без Данък добавена стойност. Този размер е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове-обект на концесия, по реда на член 8, алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР