Министерският съвет възложи на министъра на околната среда и водите

...
Министерският съвет възложи на министъра на околната среда и водите
Коментари Харесай

Правителството възложи на Димов да преговаря с Юлен

Министерският съвет разпореди на министъра на околната среда и водите да предприеме дейности за осъществяване на предложенията на Главния прокурор на Република България за изменение и допълнение на концесионния контракт от 21.12.2001 година с „ Юлен “ АД за предоставена концесия с предмет изключително право на прилагане върху част от територия, изключителна държавна благосъстоятелност - част от територията на Национален парк „ Пирин”, община Банско, „ Ски зона с център Банско “. Това оповестиха от Министерски съвет.

Припомняме, че в " Шоуто на Слави " в края на ноември основният прокурор Сотир Цацаров сподели, че поради осъществените нарушавания концесията за ски зоната над Банско или да се промени, или в противоположен случай на държавното управление ще му бъде потърсена наказателна отговорност. През юни, след инспекция, прокуратурата разгласи, че над 8 години Министерският съвет е бил наясно за това, че " Юлен " е употребила с две трети по-голяма повърхност от избраната по контракт.

С решението се разпорежда мандат на министъра на околната среда и водите да организира договаряния с концесионера „ Юлен” АД за изменение и допълнение на концесионния контракт при съблюдаване на настоящото законодателство, като се съобрази с предложенията на Главния прокурор на Република България.

След постигането на взаимно задоволително решение, министърът на околната среда и водите следва да внесе в Министерския съвет план на решение за предоставяне на единодушие за изменение и допълнение на концесионния контракт в сходство със Закона за концесиите, добавя се в известието на държавното управление.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР