Министерският съвет прие решение за провеждане на процедура за избор

...
Министерският съвет прие решение за провеждане на процедура за избор
Коментари Харесай

Вижда се краят на монопола на БДЖ 

Министерският съвет одобри решение за осъществяване на процедура за избор на транспортьор за публичен транспорт с железопътния превоз, включващ транспорт на пасажери на територията на цялата страна. Правителството разпорежда на министъра на превоза и известията да организира процедурата по реда на Закона за публичните поръчки и при съблюдаване на условията на Регламент (ЕО) № 1370/2007 на Европейския парламент и на Съвета от 23 октомври 2007 година.

Предвижда се договорът за осъществяване на пътническите транспорти да бъде подписан за период от 15 години, считано от 01.01.2025 година В случай, че сключването на контракта за социална услуга докара до промяна на оператора, се планува прекачване на правата и отговорностите на служащите и чиновниците, заети в сегашния оператор и съблюдаване на избрани обществени стандарти за целия личен състав, участващ в даването на услугата за публичен превоз.

В изискванията на поръчката ще се включат условия за дълготрайност, прецизност, потенциал и качество на предлаганата услуга, както и редът за тяхното отчитане. Изпълнението на поръчката ще се реализира с преносим железопътен състав, възложен от страната, както и със личен подобен, при условия и ред, избрани в документите за публичната поръчка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР