Министерският съвет прие решение за освобождаване на японския гражданин Хисаши

...
Министерският съвет прие решение за освобождаване на японския гражданин Хисаши
Коментари Харесай

Правителството освободи почетния ни консул в Йокохама

Министерският съвет одобри решение за освобождение на японския жител Хисаши Накаяма от функционалностите на почетен консул на Република България в Япония със седалище в гр. Йокохама и за закриване на ръководеното от него консулство, заяви пресслужбата на кабинета.

Хисаши Накаяма помолил да бъде освободен от длъжността почетен консул на Република България в Япония поради 82-годишната си възраст, която не му разрешава да извършва пълноценно функционалностите и отговорностите си, прецизират от Министерски съвет.

България ще има свое почетно консулство на тропически остров

През миналия 16-годишен интервал Накаяма, в началото като президент на японската корпорация "Мейджи ", а след това като почетен консултант в корпорацията, извършва отговорно функционалностите на почетен консул и доста способства за развиването на връзките сред България и Япония във всички области.

През октомври 2001 година Накаяма е награден с медал "Мадарски конник " - първа степен, за изключителния му принос към развиването и задълбочаването на българско- японското културно и икономическо съдействие, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР