Министерският съвет прие решение за определяне на проекта за изграждане

...
Министерският съвет прие решение за определяне на проекта за изграждане
Коментари Харесай

Газопроводът от “Чирен“ до мрежата при Бутан и площадка 2 на АЕЦ „Козлодуй“ стават национални обекти

Министерският съвет одобри решение за установяване на плана за създаване на газопровод, свързващ подземното газохранилище „ Чирен “ със съществуващата газопреносна мрежа на „ Булгартрансгаз “ в региона на с. Бутан, за обект с национално значение и народен обект.
Прочетете още
Инвестиционното предложение е тясно обвързвано с задачите за разширение потенциала на „ Чирен “. С построяването на газопровода ще се сътвори техническа опция за рандеман и нагнетяване на природен газ, съответстващи на нарасналите потенциали на оборудването по нов маршрут.

След реализацията на бъдещото трасе ще се увеличи сигурността на доставките на природен газ до и от „ Чирен “, защото той ще се придвижва по още един маршрут.

С решението на Министерския съвет планът ще се употребява с предпочитан статут на национално ниво и ще бъдат реализирани редица облекчения при осъществяване на изискваните процедури по реда на Закона за държавната благосъстоятелност, Закона за устройство на територията, Закона за запазване на земеделските земи и други.

Министерският съвет дефинира за обект с национално значение и за народен обект плануваната нова нуклеарна централа на Площадка 2 на АЕЦ „ Козлодуй “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР