Министерският съвет прие Решение за даване на съгласие за продажба

...
Министерският съвет прие Решение за даване на съгласие за продажба
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти


Министерският съвет одобри Решение за предоставяне на единодушие за продажба на недвижими парцели, благосъстоятелност на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Христо Ботев “ АД, гр. Враца. Лечебното заведение е акционерно сдружение със смесено държавно и общинско присъединяване, като страната има 77,55 на 100 от капитала. Обособената част от лечебното заведение, по смисъла на § 1. т. 2 от Допълнителните разпореждания на ЗПСК, съставляват 2 едноетажни здания със застроена повърхност 562 кв. м. и 467 кв. м. с адрес бул. „ 2-ри юни “ № 66, гр. Враца. Сградите са с отпаднала нужда за лечебното заведение и генерират единствено разноски, заради което управлението на лечебното е декларирало предпочитание за освобождение от парцела посредством продажба. Съгласно член 28, алинея 10 и алинея 9 от ЗПСК продажбата на обособени елементи от лечебни заведения, които са включени в листата по Приложение № 1 към член 3, алинея 1 на ЗПСК, какъвто е актуалният случай, може да се извърши след решение на Министерския съвет, по предложение на органа, упражняващ правата на благосъстоятелност в капитана на комерсиалното сдружение. Паричният запас, получен от продажбата на парцела, ще остане в лечебното заведение и ще се употребява в сходство с член 105, алинея 4 от ЗЛЗ за вложения, директно свързани с предмета му на активност и/или за угаждане ползите на кредиторите, се споделя в известие на държавната осведомителна работа.

Ще бъде осъществена продажба и на неподвижен парцел, благосъстоятелност на „ Специализирана болница по пневмофтизиатрични болести за дълготрайно лекуване и рехабилитация - Цар Фердинанд “ ЕООД. Лечебното заведение е комерсиално сдружение със 100% държавно присъединяване в капитала, като правата на страната в него се упражняват от министъра на опазването на здравето. Поземленият парцел, който е с отпаднала нужда за лечебното заведение, е с повърхност от 800 кв.м, като в него е издигната двуетажна постройка. Намира се в непосредствена непосредственост до храмовия комплекс на Искрецкия манастир „ Успение богородично “, който е благосъстоятелност на Българската православна черква. Софийска света митрополия, с писмо от Негово Светейшество Неофит - Митрополит софийски и Патриарх български, е изразила предпочитание да придобие парцела посредством покупко-продажба. Паричният запас, получен от продажбата, ще остане в лечебното заведение и ще се употребява в сходство със ЗЛЗ и ЗПСК. На съображение член 10а, алинея 2, т. 1 от ЗПСК 20 на 100 от цената на договорката ще бъдат импортирани в централния бюджет.

За частна държавна благосъстоятелност беше оповестена постройка в с. Тулово, община Мъглиж, област Стара Загора, ситуирана наоколо до железопътната инфраструктура. Правителството даде единодушието си тя да бъде отстранена от активите на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ поради отпадналата нужда от потреблението й, както и неприятното й градивно положение. В постройката не са ситуирани обекти на железопътната инфраструктура, според § 1, т. 1 от Допълнителните разпореждания на Закона за железопътния превоз. През нея не минават настоящи кабели и уреди на железопътната инфраструктура, както и няма функционално и софтуерно значение за сигурността на железопътните транспорти.

Две здания, ситуирани на територията на пристанищен терминал „ Бургас Изток-1 “, се афишират за частна държавна благосъстоятелност. Правителството даде единодушието си те да бъдат отстранени от активите на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ поради отпадналата нужда от потреблението им, както и неприятното им градивно положение. Това ще разреши осъществяване на рехабилитация на инфраструктурата в региона сред пето и осмо корабно място.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР