Министерският съвет прие решение, с което се разрешава създаването на

...
Министерският съвет прие решение, с което се разрешава създаването на
Коментари Харесай

МЗХГ създава съвместно дружество с Компанията за инвестиции в земеделието и животновъдството на Саудитска Арабия

Министерският съвет одобри решение, с което се позволява основаването на взаимно сдружение сред Министерството на земеделието, храните и горите и Компанията за вложения в земеделието и отглеждането на животни (SALIC) на Кралство Саудитска Арабия.

Приема се и Постановление за одобрение на промени по бюджета на МЗХГ за 2019 година за основаване на сдружението, оповестиха от държавната пресслужба. Съвместната компания ще бъде акционерно сдружение, с капитал 784 000 лв.. Акционерите са с присъединяване 50/50 с място на регистрация България. Целта е да се поддържат бизнес планове на български компании посредством правене на изследвания и бизнес проекти от реномирани интернационалните организации. Ще се засилят бизнес-контактите и договарянията сред компании от двете страни, с цел да се привлекат вложения в българското земеделие, отглеждане на животни и преработвателна индустрия.

Ползите за Кралство Саудитска Арабия и за България са увеличение на експортния капацитет на българските аграрни артикули и обезпечаване на продоволствената сигурност на арабската страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР