Министерският съвет прие нов устройствен правилник на Дирекцията за национален

...
Министерският съвет прие нов устройствен правилник на Дирекцията за национален
Коментари Харесай

Преструктурират Дирекцията за национален и строителен контрол

Министерският съвет одобри нов организационен устав на Дирекцията за народен и строителен надзор (ДНСК). Според записаното в него се резервира общата бройка на чиновниците, които в този момент са 401 индивида.Очевидно обаче, част от тях ще бъдат пренасочени, защото в утвърждения от държавното управление документ е планувано основаването на нова дирекция, наречена "Въвеждане в употреба и консултанти ". Тя ще управлява активността на лицата и компаниите, упражняващи строителен контрол.

На процедура, новата конструкция ще подкрепя началника на ДНСК при издаване на удостоверения или отвод от издаване на удостоверения за регистриране в регистъра за практикуване на активността "консултант ", по разпоредбите които са записани в Закона за устройство на територията. Ще дава мнения и в случаите, когато се постанова предварително преустановяване действието на издадените удостоверения, които са в пълномощията на началника.

Създава се и нова Главна дирекция "Строителен надзор " в профилираната администрация, чиито цифров състав е 351 щатни бройки. Към нея ще бъдат образувани 28 районни дирекции. Това ще стане след преструктуриране на съществуващите до момента шест районни дирекции за народен и строителен надзор сега, под която „ шапка “ са общо 28 отдела.

Целта на направените промени е да се увеличи контролът в строителството е да се приключи опцията за осъществяване и въвеждане в употреба на градежи, при които са употребявани строителни материали, които не обезпечават осъществяването на главните условия към градежите и на процедура са в нарушаване на Закона за устройство на територията.

В формалната информация от прес-центъра на Министерски съвет се споделя, че с обособяването на 28-те дирекции за строителен надзор в регионалните центрове, се чака да бъде усъвършенствано качеството и бързината на административното обслужване на жителите, юридическите лица в страната, както и на взаимоотношението с другите институции и ведомства.

В общата администрация се основават дирекциите "Административно, осведомително и финансово- стопанско обслужване " и "Правна ", чиито общ цифров състав е 45 щатни бройки.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР