Министерският съвет прие Националния доклад за състоянието и опазването на

...
Министерският съвет прие Националния доклад за състоянието и опазването на
Коментари Харесай

Защитените територии представляват 5.27% от площта на страната

Министерският съвет одобри Националния отчет за положението и опазването на околната среда през 2017 година Той цели да осведоми обществеността и държавните институции за положението и рисковете за околната среда и естествените запаси, както и да насочи вниманието към успеваемостта и целесъобразността на провежданата природозащитна политика.

Докладът включва екологични знаци и методологии, прилагани в оценъчните отчети на Европейската организация по околна среда (ЕАОС). Целта е ясно формулиране на въпросите, свързани с взаимоотношението сред обществото и околната среда и показване на информация за околната среда в България, съпоставима с оценките на общо европейско равнище.

Докладът включва 16 раздела, които обгръщат съществени екологични посоки. Формулирани са „ основни въпроси “ от публичен интерес, разказани са употребяваните знаци и методологии за оценка. Изведени трендове и изводи, които образуват „ основни послания “ по съответните екологични тематики.

В отчета се регистрира, че през 2017 година в шест общини, включени в наказателната процедура на Европейската комисия за неспазване на нормите по индикатор фини прахови частици, е реализирано сходство с нормите - Девня, Добрич, Пирдоп, Сливен, Гълъбово и Стара Загора. Емисиите на парникови газове на човек от популацията понижават от 13,0 тона СО²ˉеквивалент през 1988г. до 8,7 тона СО²ˉ еквивалент през 2017 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР