“Министерският съвет прие частичното изменение на действащия план за управление

...
“Министерският съвет прие частичното изменение на действащия план за управление
Коментари Харесай

Правителството прие изменение на плана за управление на Национален парк „Пирин“

“Министерският съвет одобри частичното изменение на настоящия проект за ръководство на Национален парк “Пирин ”. Отделно е призната втора точка, която указва, че при капиталов интерес за създаване на втора кабинкова линия в ски зона “Банско ”, Министерството на околната среда и водите да работи бързо по настоящото законодателство.

Това заяви екоминистърът Нено Димов след края на съвещанието на Министерския съвет. То бе прекратено в 10:30 ч., с цел да бъде поправено проекторешението за изменението на Национален парк “Пирин ”. В рамките на 1 час министърът на околната среда и водите Нено Димов и специалисти от ведомството нанасяха поправките. Около 11:30 часа съвещанието бе възобновено и поправената точка беше призната.

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи след края на съвещанието, че това е сериозна крачка към по-добро развиване на зимния туризъм в България.

“Беше разисквано и възраждането на държавния въжен превоз на Витоша. Това бе предоставено на спортния министър Красен Кралев ”, сподели Симеонов.

“Тези решения са доста значими за развиването на зимния туризъм. Взехме решение за възобновяване на лифта “Заека ” на Витоша ”, сподели Кралев.

След него приказва вицепремиерът Красимир Каракачанов. “Въпросът с развиването на зимния и на летния планински туризъм има и икономическо развиване ”, сподели Каракачанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР