Министерският съвет прекрати концесионните процедури на 12-ет морски плажа, съобщи

...
Министерският съвет прекрати концесионните процедури на 12-ет морски плажа, съобщи
Коментари Харесай

Правителството прекрати концесионните процедури на 12 морски плажа

Министерският съвет приключи концесионните процедури на 12-ет морски плажа, заяви държавната осведомителна работа.

Концесионните процедури за тях бяха стартирани в последните дни на държавното управление на Бойко Борисов от тогавашния министър на туризма Николина Ангелкова - в интервала март - април 2021 година

Служебните кабинети на Румен Радев не взеха решение по тези процедури, оставяйки ги за постоянен кабинет.

Така в последните си дни държавното управление на Кирил Петков взе решение за преустановяване на процедурите. Това е станало на съвещанието на Министерския съвет в сряда.

Мотивите са занижените цени и неналичието на конкуренция. За всеки плаж е имало единствено по един претендент концесионер, сподели пред Mediapool министърът на туризма в оставка Христо Проданов.

Пет от плажовете с прекъсната концесионна процедура се намират в област Бургас. Това са плажовете " Созопол-запад ", " Червенка " в община Созопол, " Свети Влас - централен " в община Несебър, " Сарафово юг " в община Бургас и " Василико " в община Царево.

Останалите седем плажа с прекъсната концесионна процедура са в област Варна. Това са плажовете " Буните 2 - запад " и " Буните 2 - изток " в община Варна, " Камчия - север 3 ", " Камчия - север 4 " и " Камчия - север 5 " в община Аврен, " Кабакум - юг " и " Кабакум - централен " в община Варна.

Към момента няма решение дали държавното управление на Кирил Петков, което към този момент е в оставка, ще разгласи нови концесионни процедури или плажовете ще се отдават чартърен. да става
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР