Министерският съвет предостави две сгради на Висшия съдебен съвет (ВСС),

...
Министерският съвет предостави две сгради на Висшия съдебен съвет (ВСС),
Коментари Харесай

Кабинетът даде на административни съдилища стари сгради на здравното министерство

Министерският съвет даде две здания на Висшия правосъден съвет (ВСС), които да бъдат употребявани от Върховния административен съд (ВАС) и от Административен съд София-област.

Едната е шестетажна, среща се на площад " Света Неделя " №5 и ще се употребява от Върховен административен съд. Административният съд София-област пък ще бъде настанен в 5-етажна постройка и партер, която разполага с вътрешен двор и се намира на бул. " Александър Стамболийски " №39.

И двете здания досега са се употребявали от Министерството на здравеопазването, само че към този момент са с отпаднала нужда за ведомството, осведомят от държавната пресслужба.

" Решението за новото ръководство на парцелите ще влезе в действие след придобиване от страната и даване за ръководство на Министерството на здравеопазването на нова административна постройка, част от комплекс административни здания, на бул. " Цариградско шосе " в столицата. Предвижда се новото здание да бъде построено в период от 21 месеца от страна на " Държавна консолидационна компания " ЕАД ", се споделя в решението на кабинета.

Висш съдебен съвет изиска да бъдат предоставени постройките по концепция на ръководителя на Върховния административен съд Георги Чолаков. Предложението е Върховен административен съд да се разшири и посредством топла връзка да се стига от сегашната постройка на съда до прилежащата – централна за здравното ведомство сега.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР