Министерският съвет предлага промени в Закона за физическото възпитание и

...
Министерският съвет предлага промени в Закона за физическото възпитание и
Коментари Харесай

Предлагат промени в Закона за физическото възпитание и спорта, свързани с антидопинговия контрол

Министерският съвет предлага промени в Закона за физическото образование и спорта, заяви пресслужбата на държавното управление. Основната цел на оферти законопроект е привеждането му в сходство със Световния антидопингов кодекс 2021, който влиза в действие от началото на 2021 година

Допълнението в член 31, алинея 5 от закона обяснява минималните съществени правила, използвани за органите за чуване (Дисциплинарната комисия и Българският състезателен арбитраж към Българския олимпийски комитет), според член 8.8 от Международния стандарт за ръководство на резултатите.

Измененията в член 89 в закона отразяват допълненията в Кодекс 2021 по отношение на новия Международен стандарт за образованието. Международният стандарт за обучение е наложителен и е част от Световната антидопингова стратегия.

В член 90 от ЗФВС е прецизирана съществуващата уредба на антидопинговите нарушавания и съответстващите им наказания, съгласно направените промени и допълнения в Кодекс 2021, като е въведено и ново нарушаване. Съгласно чл.23.2.2 от Кодекса, нарушаванията на антидопинговите правила и глобите попадат в обсега на тези разпореждания на Кодекса, които е наложително да бъдат приложени без основни промени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР