Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които ще се

...
Министерският съвет определи граничните
пунктове на българска територия, през
които ще се
Коментари Харесай

Определени са граничните пунктове, през които ще преминават „зелените коридори“ за доставка на стоки

Министерският съвет дефинира граничните пунктове на българска територия, през които ще се обезпечава безпрепятствено преминаване на артикули. Планът за осигуряване на „ зелени коридори “ по европейската пътна мрежа е препоръчан от министъра на превоза, информационните технологии и съобщенията. Той е съгласуван с насоките на Европейската комисия от 16 март 2020 година На границата с Гърция за съществени гранични пунктове са посочени Кулата и Капитан Петко челник, а като авариен – Илинден. Основните пунктове с Румъния са при Видин и Русе, а аварийни са Оряхово и Силистра.

Определени са и точки за прекосяване с държавите от Западните Балкани и Турция, за които Европейският съюз също е предприел дейности за координиран подход. Между България и Сърбия е избран Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, към Турция – ГКПП Капитан Андреево, а към Северна Македония – Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево.

Преминаването през тези гранични пунктове на „ зелени коридори “, включително всевъзможни инспекции и здравни прегледи на транспортните служащи, не бива да надвишава 15 минути по вътрешните сухопътни граници. Граничните преходи на „ зелени коридори “ би трябвало да бъдат отворени за всички товарни превозни средства, пренасящи всевъзможен тип стоки.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР