Министерският съвет одобри в сряда Първоначален меморандум във връзка с

...
Министерският съвет одобри в сряда Първоначален меморандум във връзка с
Коментари Харесай

Служебното правителство направи още една стъпка към ОИСР

Министерският съвет утвърди в сряда Първоначален меморандум по отношение на процеса на присъединение на страната ни към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Изпращането на Меморандума до Организацията за икономическо сътрудничество и раз е значима стъпка в процеса на присъединение, след която комитетите на Организацията ще стартират осъществяване на задълбочени механически прегледи на България за областите на тяхната активност. След тяхното привършване страната би трябвало да показа Окончателна позиция.

Припомняме, че на 25 януари 2022 година Съветът на Организацията за икономическо сътрудничество и раз реши да стартира диалози за присъединение с шест страни, измежду които и България. На 10 юни 2022 година, по време на срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз на министерско равнище, бяха признати Пътни карти с изискванията и стадиите на процеса на присъединение на всяка от страните.

В сходство с този документ, България изготви сегашния Първоначален меморандум, съдържащ първа самокритика на сходството на законодателството, политиките и практиките на страната ни с всеки настоящ юридически инструмент на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Въз основа на Окончателната позиция на България и отчет от Генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за цялостния развой на присъединение, Съветът на Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще вземе решение да насочи покана за присъединение към Организацията.

Присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз е измежду главните външнополитически цели на страната. Членството на страната ни в тази световна общественост на страни, споделящи общи полезности, стандарти и най-хубави практики за реализиране на резистентен стопански напредък и висок стандарт на живот, ще донесе дълготрайни изгоди за икономическото и обществено развиване на България.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинОИСР ПоследниНай-четениПолитика 20 Служебното държавно управление направи още една стъпка към Организацията за икономическо сътрудничество и раз Компании 228 „ Мистър и Мисис Икономика “ 2022 в фотоси Политика 616 „ Защо ви е боязън от контрол, господин Лорер? “: Пулев трансформира контрола във ФнФ Бюджет и финанси 2543 Пенсионерите ще получат по 70 лева коледна добавка Политика 8428 И Швеция блокира България за Шенген Индустрии 7358 Производителите на електрически автомобили горят пари с огромна скорост Любопитно 6272 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Накратко 5712 Вечерни вести: Швеция стопира България за Шенген; Летище Русе пред неуспех Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР