Министерският съвет одобри приетия от Координационния съвет по концесиите План

...
Министерският съвет одобри приетия от Координационния съвет по концесиите План
Коментари Харесай

Одобриха План за държавните концесии до 2027 г.

Министерският съвет утвърди признатия от Координационния съвет по концесиите План за деяние за държавните концесии за интервала 2021 - 2027 година. Планът е създаден в сходство с Националната тактика за развиване на концесиите в Република България за интервала 2018 - 2027 година (Стратегията) и обгръща програмен интервал 2021 - 2027 година Това заяви държавната осведомителна работа.

Планът за деяние служи за установяване на концесиите, посредством възлагането на които ще се изпълнят задачите и целите, включени в Стратегията, за посочения програмен интервал. В него са включени плануваните процедури за установяване на концесионер, които ще се организират по реда на Закона за концесиите и на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, както и плануваните процедури за даване на концесии за рандеман на минерална вода, които ще се организират по реда на Закона за водите, наричани „ планове за концесии “.

Проектите за концесии са избрани по целите и характерните цели на Стратегията и са разпределени по години според от годината, през която се възнамерява разкриване на процедурата.

По оферти на министри в сходство с провежданата от тях секторна политика, в Плана за деяние са включени планове за концесии по следните цели и характерни цели на Стратегията:

- По Приоритет 2: Услуги, свързани с техническата инфраструктура в областите превоз, пътища и пътни уреди, транспортна инфраструктура в обитаемоте места, водоснабдяване и канализация, топлоснабдяване и отнасяне на отпадъците, Специфична цел 2.1. - „ Транспорт “.

- По Приоритет 3: Природни запаси - морски плажове; минерални води и други: Специфична цел 3.1. - „ Морски плажове “ и Специфична цел 3.2. - „ Добив на минерална вода за бутилиране “.

С оглед гласност и бистрота на държавната политика в региона на концесиите утвърденият от Министерски съвет План за деяние ще бъде оповестен в осведомителния раздел на Националния концесионен указател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР