Министерският съвет одобри изменения в Закона за автомобилните превози, съобщават

...
Министерският съвет одобри изменения в Закона за автомобилните превози, съобщават
Коментари Харесай

С изменения в Закона за автомобилните превози се въвеждат правилата по Пакет Мобилност I

Министерският съвет утвърди промени в Закона за автомобилните транспорти, оповестяват от пресслужбата на държавното управление.

С плана се вкарват ограничения на национално равнище за използване на европейското законодателство по Пакета Мобилност I. Въвежда се условие за лицензиране на компании, извършващи транспорти на товари с коли над 2,5 тона, вместо досегашното условие за 3,5 тона.

Допълват се и разпоредбите във връзка с времето за ръководство и отмора на водачите в автомобилния превоз и се

усилва срокът за предпазване на документите от тахографа на транспортното средство от 28 на 56 дни.

Определят се характерни правила за командироване на професионалните водачи в автомобилния превоз. Целта е от една страна да се приложат европейските правила у нас, а от друга да се подсигурява правото на командированите водачи да поставят труд при изискванията, които важат за служащите в страната, в която са командировани.

С измененията ще се увеличи успеваемостта на контрола, осъществяван от Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация ".

Създават се предпоставки за възстановяване събирането на обществените отговорности,

противопоставяне на така наречен превозвачи „ пощенски кутии " и съответна обществена протекция за водачите, извършващи интернационалните транспорти на пасажери или товари, показват още от пресслужбата на Министерския съвет.

През юли Европейската комисия прикани няколко страни, измежду които и България, да вкарат вярно разпоредбите за командироване на водачи в автомобилните транспорти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР