Министерският съвет одобри Годишния доклад за състоянието на националната сигурност

...
Министерският съвет одобри Годишния доклад за състоянието на националната сигурност
Коментари Харесай

Правителството одобри годишния доклад за състоянието на националната сигурност

Министерският съвет утвърди Годишния отчет за положението на националната сигурност през 2018 година Изготвянето на документа е одобрена процедура на запознаване на обществото и жителите със положението на националната сигурност. Основна цел на отчета е да показа оценките на изпълнителната власт за рисковете, заплахите и заканите, за успеваемостта и ефикасността на политиката за национална сигурност, за дейностите, които институциите на държавната власт възнамеряват да подхващат през идващия интервал.

Характерно за Годишния отчет за положението на националната сигурност през 2018 година е забележителното по размер показване на дейностите, резултатите и достиженията от първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Шестте месеца на това председателство бяха изпълнени са голям брой действия, реализирани с непозната за страната ни активност, мащабност, включване на огромен брой чиновници от държавни институции, а също по този начин - от неправителствени организации и от организации на българския бизнес. Постигнати бяха поставените цели. В резултат от напъните на българските институции тематиката за Западните Балкани още веднъж откри своето почтено място в дневния ред на Европейския съюз. По общо самопризнание на съюзнически и партньорски страни дейната политика на нашата страна направи допустимо превъзмогването на десетилетни несъгласия сред страни в района и забележителното придвижване по посока на евроатлантическа и европейска интеграция съответно на Република Северна Македония.

Съществено място в отчета е отделено на проблемите в областта на демографията и на някои изключително значими аспекти от обществената сигурност като политиката за връщане в учебно заведение на деца, които по една или друга причина са отпаднали от просветителната система.

Посочени са провокациите и постигнатите през 2018 година решения в областта на енергийната сигурност, чието осъществяване следим от първата половина на тази година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР