Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 24,6 млн.

...
Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 24,6 млн.
Коментари Харесай

С 24,6 млн. лв. ще гонят по-високи стандарти в здравеопазването и социалните грижи

Министерският съвет утвърди спомагателни прехвърляния в размер на 24,6 млн. лева по бюджетите на общините за 2020 година Средствата са предопределени за финансиране на делегираните от страната действия в сферите на опазването на здравето и обществените грижи.

Изменението е обвързано с мярката за нарастване на стандартите за делегираните от страната действия, считано от 01.08.2020.

Тя обгръща учебното и детското опазване на здравето, здравните кабинети, достигането на размерите на възнагражденията до избраните по Колективния трудов контракт в бранш "Здравеопазване ", стандартите в обществената сфера (домове за възрастни хора, домове за хора с увреждания, домове за резидентни услуги, дневни центрове за деца, центрове за настаняване от фамилен вид и др.) и също по-високи хонорари за заетите в обществения бранш.

Мярката е включена в пакета от нови социално-икономически ограничения на държавното управление до края на 2020 година

Припомняме, че пакетът от нови социално-икономически ограничения е отговорът на държавното управление на рецесията с Covid-19. Парите ще бъдат отпуснати от националния бюджет. Премиерът Бойко Борисов подсигурява, че парите ще бъдат извадени от "мазнинките от фискалния запас " и няма да се наложи да се тегли нов дълг.

От държавната пресслужба прецизираха, че контрактуваният на съдружния съвет общ размер на новите ограничения е 1,1629 милиарда лв., от които обществените ограничения са на стойност 731,5 млн. лв., а икономическите - за 431,4 млн. лв..

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР