Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 1 902

...
Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 1 902
Коментари Харесай

1,9 млн. лева одобри правителството за образование, парите отиват към общините

Министерският съвет утвърди спомагателни прехвърляния в размер на 1 902 782 лева, които ще бъдат разпределени по бюджетите на общините, за обезпечаване на действия по национални стратегии за развиване на образованието.
1 799 902 лева ще бъдат предоставени по Национален парк „ Осигуряване на модерна просветителна среда ”. От тях 1 216 506 лева са за финансиране на 28 общински профилирани гимназии и междинни учебни заведения, в които през образователната 2020/2021 година ще се ремонтират, подреждат и оборудват образователни кабинети и класни стаи за профилирано образование по физика и астрономия, химия и запазване на околната среда, биология и здравно обучение. Други 583 396 лева са планувани по модул „ Площадки за образование по сигурност на придвижването по пътищата “ (БДП). С тях в 90 детски градини и 181 учебни заведения ще бъдат построени площадки за образование по БДП.
 Янка Такева: Убедени сме, че началото на образователната година би трябвало да бъде във физическа среда Янка Такева: Убедени сме, че началото на образователната година би трябвало да бъде във физическа среда
Всички ние, обществените сътрудници, сме уверени, че началото на образователната година би трябвало да бъде във физическа среда. Това сподели ръководител...
С предоставените 97 280 лева по Национален парк „ Заедно за всяко дете ” ще бъдат включени родителите/семействата в процеса на обгръщане и включване на децата и учениците в системата на предучилищното и учебното обучение и за да се увеличи възпитателният капацитет на фамилията.
10 690 лева се дават по модул „ Подпомагане на екипите за обсег “. Средствата са предопределени за създаване и въвеждане на комплекс от ограничения и използване на интегриран метод за всяко дете, което е разпознато като необхванато или е застрашено от отпадане от системата на образованието.
С 86 590 лева 27 детски градини и 45 учебни заведения ще бъдат подкрепени по втория модул „ Добри практики за взаимоотношение с родителите на институциите от предучилищното и учебното обучение ”.
5 600 лева в осъществяване на Национална стратегия „ Мотивирани учители “ са за обезпечаване на квалифицирани учители, които работят в отдалечени региони или с възпитаници с намалени просветителни резултати. Тези учители ще получават в допълнение заплащане в размер на 500 лева и средства за наем в размер на 200 лева на месец или възобновяване на транспортни разноски.
 1260 лева става стартовата заплата за преподавател 1260 лева става стартовата заплата за преподавател
Между 15% и 16.1% ще е нарастването на самостоятелните работни заплати на педагогическите експерти в просветителната система от 1 яну...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР