Министерският съвет одобри допълнителни средства за хотелиерите, подслонили украински бежанци,

...
Министерският съвет одобри допълнителни средства за хотелиерите, подслонили украински бежанци,
Коментари Харесай

Отпуснаха още над 5 милиона лева на хотелиерите, приели украински бежанци - Икономика

Министерският съвет утвърди спомагателни средства за хотелиерите, подслонили украински бежанци, заяви пресслужбата на държавното управление.

Парите са по „ Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България “ и Постановление на Министерския съвет за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерство на туризма за 2022 година за предплатено финансиране на разноски по „ Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България “, призната с Решение № 317 от 2022 година на Министерския съвет.

По второто подред заплащане по Програмата, обхващащо интервала от 01.07.2022 година до 31.07.2022 година, са верифицирани 435 323 броя нощувки на стойност 4 756 200,00 лв. без Данък добавена стойност, респ. 5 159 762,70 лв. с включен Данък добавена стойност.

Изпълнението на Програмата е управлявано посредством потребление на информация от Националния туристически указател, основания за задачите на Програмата Регистър за местата за заслон, Единната система за туристическа информация и Системата за ръководство на национални вложения и посредством контролни инспекции по длъжностен път с данни от системите на дирекция „ Миграция “ и Главна дирекция „ Гранична полиция “ при Министерство на вътрешните работи, Държавната организация за бежанците и Националната организация за приходите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР