Министерският съвет одобри 2 497 000 лв. по бюджета на

...
Министерският съвет одобри 2 497 000 лв. по бюджета на
Коментари Харесай

Одобриха 2 497 000 лв. за финансиране на национална програма „Европейски научни мрежи“

Министерският съвет утвърди 2 497 000 лева по бюджета на Министерството на образованието и науката (МОН) за 2020 година за финансиране на плануваните действия през първата година на Националната стратегия „ Европейски научни мрежи “.

Програмата ще се извършва в интервала 2020-2022 година и ще даде опция на 13 български държавни висши учебни заведения и научни организации да аплайват за финансиране по нея. Общият бюджет на програмата е до 12 622 000 лева

Целта е да се подкрепят университети и научни организации в страната, чиито планове са били оценени високо по мярката „ Туининг “ на Рамковата стратегия за научни проучвания и нововъведения на Европейския съюз „ Хоризонт 2020 “, само че не са получили финансиране заради дефицит на средства.

С националното финансиране те ще могат да запазят към този момент построени интернационалните научни партньорства, да изградят нови и да вземат участие в европейски научни мрежи. С приоритет ще са и дейностите, свързани с докторантските стратегии и ръководството на научни планове.

В резултат от осъществяването на програмата българските университети и научни институти ще са в положение да се включат по-активно и в процеса на подготовка в идната Рамкова стратегия на Европейски Съюз „ Хоризонт Европа “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР