Министерският съвет е приел законодателната си програма за първата половина

...
Министерският съвет е приел законодателната си програма за първата половина
Коментари Харесай

Правителството прие законодателната си програма за първата половина на 2024 г.

Министерският съвет е приел законодателната си стратегия за първата половина на 2024 година на днешното съвещание, излиза наяве от решенията му.

Законът за нормативните актове планува одобряването на планове на закони и приемането на подзаконови нормативни актове на Министерския съвет да се реализира въз основа на законодателна и оперативна стратегия за шестмесечен интервал. Програмите обезпечават обмисляне на актовете, които Министерският съвет ще прегледа и одобри през интервала.

Програмата включва 77 законопроекта като от тях:
12 нови закона/законодателни начинания, на които ще бъде осъществена цялостна предварителна оценка на въздействието.60 законопроекта за изменение и допълнение на настоящи закони, на един от които ще бъде осъществена цялостна предварителна оценка на въздействието.5 оферти за одобрение на интернационалните съглашения.
Законопроектите в програмата включват ограничения и са съобразени с Програмата за ръководство на Република България юни 2023 година - декември 2024 година, Националната стратегия за развиване " България 2030 ", Национален проект за възобновяване и резистентност (реформи за 2023 година и за 2024г.), Плана за деяние за 2024 година с ограниченията, произлизащи от участието на България в Европейски Съюз и други

Законодателната стратегия на Министерския съвет за първата половина на 2024 година ще бъде оповестена на Портала за публични съвещания .
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР