Министерски съвет учреди безсрочен сервитут върху поземлени имоти в горска

...
Министерски съвет учреди безсрочен сервитут върху поземлени имоти в горска
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти

Министерски съвет учреди неопределен сервитут върху поземлени парцели в горска територия - обществена държавна благосъстоятелност. Те се намират в землището на гр. Шумен и са с обща повърхност 5,713 дка. Имотите се намират в региона на активност Североизточно държавно дружество. Сервитутът се учредява за създаване на трасе за външно кабелно електрозахранване на базова станция, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

На община Септември се трансферира безплатно правото на благосъстоятелност върху парцел - държавна благосъстоятелност, който се намира на ул. „ Четиридесет и четвърта “ № 33 в гр. Ветрен и съставлява „ Санаториум “, с повърхност 13 100 кв. м, ведно с издигнатите върху него здания. Общината ще употребява парцела за откриване на Център за обществена рехабилитация и интеграция за деца и пълнолетни лица с увреждания към община Септември. Предоставянето на услугата поддръжка на самостоятелното развиване, поддържане и придобиване на нови качества и автономия на лица с разнообразни по тип и степен на увреждане, както и поддръжка на лица от разнообразни рискови групи, посредством целенасочени действия, за интеграция и предварителна защита на общественото изключване.

На Община Самоков се трансферира собствеността върху независим
обект - държавна благосъстоятелност, намиращ се на ул. „ Македония “ № 34 в гр. Самоков. Той ще бъде употребен от Общината за угаждане на обществени потребности, като ще бъде трансфорат в Клуб на пенсионера.

С друго свое решение държавното управление разгласи парцел - обществена държавна благосъстоятелност за частна държавна благосъстоятелност. Имотът се намира в град Ямбол, ул. „ Мир “ № 32 и е с повърхност 5 659 кв. м. дружно с издигнатите в него три здания с обща застроена повърхност 999 кв. м. Към момента се ръководи от регионалния шеф на Ямбол, само че защото регионалната администрация разполага със независима постройка за активността си няма нужда от друга такава. Чрез промяната на статута на парцела ще се сътвори опция той да бъде продаден по реда на Закона за приватизация и следприватизационен надзор за привличане на вложения и развиване на бизнеса в региона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР