Министърката на външните работи на Германия Аналена Бербок заяви, че

...
Министърката на външните работи на Германия Аналена Бербок заяви, че
Коментари Харесай

Германия: Не водим никакви преговори за Украйна, заобикаляйки Украйна

Министърката на външните работи на Германия Аналена Бербок съобщи, че ще разиска в Киев начинания за модернизиране на украинския енергиен бранш, както и оферти за отбрана на киберпространството. Тя направи това изказване през днешния ден преди визитите си в Киев и Москва, заяви Българска телеграфна агенция.

" В Киев желая ясно да заявя: ние не водим никакви договаряния за Украйна, заобикаляйки Украйна. И като ново федерално държавно управление ние не просто продължаваме да изпълняваме уговорките си - днешната 30-годишнина на дипломатическите ни връзки е добра опция за възобновяване ", сподели Бербок.

Във връзка с уреждането на украинската рецесия министърката сподели, че желае да разбере на място дали има подготвеност за намиране на решения на първо място по дипломатически път, " с цел да се вдъхне нов живот на Нормандския формат и най-накрая да се реализира прогрес в осъществяването на споразуменията от Минск ". Днес Бербок ще бъде в Киев, където ще има срещи с украинския президент Володимир Зеленски и с сътрудника си Дмитро Кулеба. Тя възнамерява да се срещне и с представители на наблюдателската задача на ОССЕ. Следобед министърката ще отпътува за Москва, където на следващия ден ще беседва с съветския си сътрудник Сергей Лавров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР