,,Министърът в оставка и подсъдим Славов най-вероятно няма да се

...
,,Министърът в оставка и подсъдим Славов най-вероятно няма да се
Коментари Харесай

Иван Гешев: Съдебната власт е на каишка при политиците, борбата е кой ще я държи


,,Министърът в оставка и обвиняем Славов най-вероятно няма да се яви в съда и демонстрира отношение към това, което той назовава " правосъдна промяна ". Ето това е очевидно правосъдната промяна съгласно него и кръгът, който гравитира към него. Ще упорствам да бъде свикан в качеството на обвиняем, с цел да мога да задам въпросите си към него за неговите изказвания, които не почиват на никакви обстоятелства и са неистина. Много е тъжно министър на правораздаването да лъже. Министър на правораздаването в европейска страна.``

Това съобщи някогашният основен прокурор Иван Гешев, който заведе дело против Атанас Славов във връзка изявлението на правосъдния министър, че някогашният обвинител номер едно има връзка с кръга към Мартин Божанов – Нотариуса.

„ Безпрецедентно е може би, че министър на правораздаването е обвиняем ", сподели Гешев и акцентира, че е откровено обезпокоен за неговата вменяемост „ поради изказванията му, че съм Господ ", по тази причина ще упорства и за съдебно-психиатрична експертиза.

По думите му, в случай че се окаже, че Славов не може да управлява постъпките си и да схваща дейностите си, това завършва и въпроса със правосъдната промяна. „ Аз съм откровено обезпокоен за това, което той прави в Министерство на правораздаването, в случай че се окаже, че е неуравновесен ", добави той.

Гешев чака и ще желае от съда Славов „ да бъде наказан като клюкар и измамник ".

Гешев разяснява и че заради имунитета на депутата от ПП-ДБ и някогашен вътрешен министър Бойко Рашков делото, което е завел против него, е спряно.

„ Явно политическият отпадък в Народното събрание, тъй като това са отпадъци и служащи в бардака, в случай че изтъквам класика Христо Иванов, който сподели, че Борисов е най-хубавият сводник в бардака на властта, а в този момент сега всички са в този бардак, т.е. те са работнички. Работничките в този бардак се крият зад имунитета си и вследствие на това делото е спряно. Вероятно ще бъде спряно и за лицето, което настоявам, че също е клюкар – споделя се Минчев, началник на една от комисиите в Народно събрание, въпреки и краткотрайна ", съобщи той.

Бившият основен прокурор упорства тези две лица да се откажат от имунитета си. „ Те се крият, тъй като съгласно мен са лъжци ", счита той.

Според Гешев единственият триумф на това държавно управление е, че „ нелегално и в нарушаване на правилата на върховенството на закона отстраниха основния прокурор ".

По думите му отстраняването му от поста основен прокурор „ беше заварката за сливане на държавното управление ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР