Министърът-председателят обяви важна новина за България.Хлябът на масата на българина

...
Министърът-председателят обяви важна новина за България.Хлябът на масата на българина
Коментари Харесай

Кирил Петков: Хлябът на българина е подсигурен до 2023 година

Министърът-председателят разгласи значима вест за България.

Хлябът на масата на българина е подсигурен до 2023 година Това сподели премиерът Кирил Петков в началото на постоянното държавно съвещание.

По думите му през днешния ден министрите ще обсъдят доста значими тематики. Той подчертава на някои от тях.

„ Днес ще приемем това, което обсъдихме през вчерашния ден в Народното събрание, а точно спомагателните средства за пазаруване на зърнени култури по този начин, че да подсигурим продоволствието на България до 2023 година, с цел да сме сигурни, че без значение от сюжета, хлябът на българина ще бъде на масата “, уточни Петков, написа Novini.bg.

Правителството ще одобри и европейската инструкция за краткотрайна протекция.

„ Тя беше призната на 4-ти март. Тя ще даде опцията за краткотраен статут, протекция и бързи процедури за украинските бежанци в България. Приемаме и това, което се тиражира от няколко дни в медийното пространство - помощта от 40 лева дневно за всеки украинец, който търси протекция в България, с цел да сме сигурни, че можем да създадем изискванията за тези бежанци положителни. Всички институции работим дружно, с цел да ги включим в българското общество, в това число да им намерим работа в доста пай период “, уточни министър-председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР