Министърът на земеделието Румен Порожанов подал оставка. Датата е 14

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов подал оставка. Датата е 14
Коментари Харесай

Според Месинг Порожанов ще обеднее след оставката, а следващият ще е…

Министърът на земеделието Румен Порожанов подал оставка. Датата е 14 май. Приятна дата за рожденици като Марк Зукърбърг и царя на плаката Тони Ганчев, само че печален за семейство Порожанови. Очевидно министър председателят Борисов е изискал министърът да си тръгне и той се е вслушал в съвета.
Порожанов споделил, че напуща, с цел да не въздействат свадите към него на държавното управление. Според нас обаче повода е, че има огромни, но в действителност огромни подозрения, че той и членове на фамилията са се облажили с милиони от еврофондове и стратегии, до момента в който е управлявал фонд „ Земеделие “. Подчертавам „ подозрения “, тъй като нищо още не е потвърдено и не е ясно дали изобщо ще се докажи. Както не е ясно дали изобщо се проверява както би трябвало. Стана традиция оставката да бъде избавителен пояс за давещи се политици и управленци. Оттегляш се, страдаш няколко дни и по-късно започваш да си харчиш спестяванията.

На 10 май ъв Фрог нюз публикувахме коментар със заглавие: „ Предсказанието на Ванга за подводницата ”Курск” има връзка с Порожанов и Домусчиев “. В него има абзац: „ Вече и в Курило са наясно, че Порожанов ще обере пешкира за тъмната част в източването на еврофондовете. Вий жертва паднахте в неравна борба… по този начин става. Главата му е нужна за доклада пред Брюксел, че се прави нещо по източването на европарите. Порожанов е съвършената жертва в името на напредъка, стабилността и бъдещето на ръководството. Освен това, до огледа какво пишат за него свинемедиите и ще му стане ясно, че е в края на пътя. Очевидно към този момент не е от изгода на Кой и присъдата е произнесена. Дано е скътал някой лев в офшорки или непознати банки, та най-малко наследниците му да ги употребяват “.

Никой не се е правил на Ванга, тъй като и в Курило са знаели какво ще се случи...

„ Чувам, че Софиянски доста бил обеднял “. Така преди години тогавашният основен прокурор Никола Филчев разяснява пред публицисти несполучливите опити някогашният столичен кмет да бъде наказан. Нещо сходно се случи по-късно и с предприемача Любомир Павлов, за който прокуратурата твърдеше, че е натрупал нелегално към 300 милиона. После и за него се говореше, че се дал прошка с немалка част от сумата, с цел да излезе изсъхнал от хватката на обвиняването. Слухове, несъмнено, само че не е неприятно Порожанов да проучва тези и други сходни сюжети. За всеки случай, а не тъй като прокурорите са корумпирани.

Да забележим обаче дали държавното обвиняване, КПКОНПИ, ДАНС, ГДБОП, Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и други структури ще бъдат толкоз дейни, колкото в случаите с критикуващи властта, прокуратурта и Д.П. А нека, но едва ли, както споделила циганката във връзка упованията да е девствена в първата брачна нощ.

В коментара от 10 май се приказва и за Кирил Домусчиев, новият притежател на Нова тв. Нашето предугаждане е, че и той ще „ яде дървото “, тъй като други почнаха да се разпореждат с покупката му. Няколко значими фигури бяха към този момент освободени от медията, а мълнии в гилдията сочат, че тези дни се чака нови знакови имена да се разделят с малкия екран. Кой командва в Нова? Кой? Ами този, който командваше и в ТВ-7, Който накупи куп медии с пари от КТБ и който се оказа, че нямал нищо общо с фалираната – май с негово присъединяване – банка. Процесът по отношение на притежателя на „ Лудогорец “ ще е по-бавен, само че е необратим. Такива са разпоредбите, наложени от тези, които през днешния ден са най-големите му другари и чадъроносци. Тук е по този начин.

През 1939 година феноменалният поляк Волф Месинг предсказал, че Хитлер ще бъде мъртъв, в случай че почне война на Изток – Съветския съюз. Според някои даже отгатнал, че това ще стане след 6 години. Фюрерът първо се смял на прогнозата, след това се ядосал, по-късно оповестил премия за главата на Месинг, а на 30 април 1945 г се самоубил в Берлин.

Понякога не е нужно да притежаваш качества като на Месинг и Ванга, а просто да следваш логиката на натрапения модел. Което значи, че няма да е огромна неточност, в случай че погледнем към туризма…

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР