Министърът на земеделието Кирил Вътев се срещна с представители на

...
Министърът на земеделието Кирил Вътев се срещна с представители на
Коментари Харесай

Вътев отиде при зърнарите - те разляха мляко насред нивата

Министърът на земеделието Кирил Вътев се срещна с представители на зърнопроизводителите , които след решението на Народно събрание да вдигне на зърно от Украйна. Вътев бе посрещнат с бурно освиркване и апели за оставка. В знак на неодобрение протестиращите изляха мляко посред равнищата.

Той съобщи, че обстановката е комплицирана и би трябвало да се намерят верните решения . Министърът повдигна тематиката за петте претенции, сложени от протестиращите.

По думите му парите за пропаднали площи към този момент са обезпечени. Министърът акцентира, че са обезпечени и 150 млн. лева както и спомагателни 63 млн. лева в помощ на производителите. Вътев уточни, че страната ни разполага с един месец, с цел да дефинира количеството зърно от Украйна, което можем да допуснем в страната.

По отношение на помощта de minimis има излишък, който се създава, с цел да може да бъде пуснато и да бъдат платени парите след подаване на заявки. Всички министър председатели на погранични страни, в това число Денков, водят договаряния с премиера на Украйна ", изясни Вътев.

В последна сметка двете страни реализираха единодушие за провеждането на среща, на която да участват министърът на финансите и министър председателят Николай Денков . Протестиращите зърнопроизводителите ще образуват контактна група.
 Четири от 5-те претенции на зърнарите изпълнени, Вътев кани на диалог за последното
Четири от 5-те претенции на зърнарите изпълнени, Вътев кани на диалог за последното

Министър Вътев кани с есе на среща протестиращите земеделци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР