Министърът на земеделието и храните обсъди с браншови организации на

...
Министърът на земеделието и храните обсъди с браншови организации на
Коментари Харесай

Животновъди и екипът на МЗХ обсъдиха първото изменение на Стратегическия план

Министърът на земеделието и храните разиска с браншови организации на животновъди първото изменение на Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони (СПРЗСР) за програмен интервал 2023-2027 година и получените мнения към препоръчаните промени от Европейската комисия. В срещата участваха заместник-министърът на земеделието и храните доцент Деян Стратев, изпълнителният шеф на Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) доктор Светлозар Патарински и изпълнителният шеф на Изпълнителна организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни (ИАСРЖ) Георги Йорданов, оповестиха от отрасловото министерство.

Вътев съобщи, че е значимо контролът да се реализира в оптимално банален режим за фермерите, а условията да са лесни и изпълними. Той показа съответни образци за сполучлива реализация и ръководство на животновъдни ферми.

Екипът на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и животновъдите дискутираха прецизирането на методиката за надзор на осъществената продукция от млечни и месодайни животни в границите на интервенциите за обвързано подкрепяне. Експертите показаха образци за контрола при обвързаното подкрепяне на животновъдите в други страни членки и потърсиха мнението на фермерите по тези практики.

Представителите на браншовите организации на фермерите обявиха, че ще изпратят съответни оферти, свързани с реализацията на продукцията от бранш " Животновъдство ". След като те бъдат получени в Министерство на земеделието и храните, навреме ще бъде планувана последваща среща, на която да бъдат разисквани.

Българска телеграфна агенция напомня, че предишния месец екип на Министерство на земеделието и храните разиска с представители на земеделския отрасъл и заинтригуваните страни бележки от Европейска комисия, свързани с първото изменение на Стратегическия проект.

" Комисията схваща желанието ни договарянията по измененията на СПРЗСР 2023-2027 година да бъдат финализирани допустимо най-скоро ", сподели заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева. Тя добави, че незабавно откакто първите промени са доказани, решението на Европейска комисия за утвърждение на първото изменение ще бъде оповестено на уеб страницата на Стратегическия проект (www.sp2023.bg). 

Комитет по наблюдаване на СПРЗСР 2023-2027 година се планува да се организира в края на март или началото на април. Той ще обхване тематики по Програма за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 година, както и по Стратегическия проект 2023-2027 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР