Министърът на земеделието д-р Иван Иванов проведе среща със свои

...
Министърът на земеделието д-р Иван Иванов проведе среща със свои
Коментари Харесай

Министър Иванов и негови колеги от ПЕС: Цените на торовете, тока и газа са непоносими за фермерите

Министърът на земеделието доктор Иван Иванов организира среща със свои сътрудници от ПЕС преди съвещанието на Съвета по земеделие и риболовство в Люксембург. Министрите разискаха нуждата от търсене на нови благоприятни условия за подкрепяне на земеделските производители в Европейски Съюз.

Министър Иванов и португалският му сътрудник срещнаха участниците с настояването на 13 страни членки за изключителна краткотрайна мярка със средства от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони. Този въпрос ще се преглежда в границите на съвещанието на Съвета. Присъстващите министри бяха единомислещи, че цените на торове, дизел, електрическа енергия и газ са нарастнали до непоносими за фермерите нива.

Всички министри подчертаха, че би трябвало да се обединят напъните за намиране на баланс сред подпомагането и зелените цели. Най-важно е да запазването на конкурентоспособността на земеделските производители, с цел да продължат да обезпечават продоволствената сигурност в Европейски Съюз и включването в филантропичните задачи в изискванията на война. Министрите ще бъдат в непрекъснат контакт, ще обменят опит в правенето на пакети за подкрепяне и ще вършат общи оферти до Европейска комисия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР