Министърът на здравеопазването взе решение за преобразуване чрез вливане на

...
Министърът на здравеопазването взе решение за преобразуване чрез вливане на
Коментари Харесай

Вливат белодробната болница в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Министърът на опазването на здравето взе решение за превръщане посредством вливане на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване по белодробни заболявания „ Св. София “ ЕАД, гр. София /МБАЛББ „ Св. София “/ в „ Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Св. Иван Рилски “ ЕАД /УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ).

Двете сдружения са лечебни заведения за болнична помощ с едноличен притежател на капитала страната , чиито права се упражняват от министъра на опазването на здравето.

С преобразуването на двете лечебни заведения УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ ще поеме активността на МБАЛББ „ Св. София “. Предвид значимостта и здравната целенасоченост на реализирания диагностично-лечебен развой в структурите на МБАЛББ „ Св. София “, същите щ е бъдат съхранени в цялостен размер и ще бъдат поети от приемащото сдружение – УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ . Оперативното ръководство ще се реализира от изпълнителния шеф на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ – доктор Дечо Дечев , допълват от Министерство на здравеопазването.

С по този начин подхванатите дейности се цели обезпечаване на качествена и налична здравна помощ на пациентите, както и да се реализира в най-пълна степен отбрана на държавния интерес и в двете лечебни заведения. Вливането няма да засегне наличните медицински структури и личен състав, а ще способства за разширението на дейностите и по-доброто им ръководство , твърдят още здравните управляващи.

Преобразуването на двете лечебни заведения е в отговор на водената политика по усъвършенстване на лечебните заведения за болнична помощ на територията на  гр. София и търсенето на баланс и дейно потребление на наличните финансови запаси, което следва да обезпечи възстановяване на предлаганите здравни услуги, налично, равнопоставено, качествено и всеобхватно опазване на здравето на жителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР