Mинистърът на здравеопазването у нас трябва да отговори на какво

...
Mинистърът на здравеопазването у нас трябва да отговори на какво
Коментари Харесай

Антония Първанова: Борисов изглеждаше така сякаш при лечението му от COVID-19 са прекалили с кортикостероидите

Mинистърът на опазването на здравето у нас би трябвало да отговори на какво се дължи тази нараснала в България . Дали на неприятното здравословно състонияние на българските жители по принцип, на отпаднала доболнична помощ или на неточности в лекуването. Изчезнаха умрелите от инфаркт, от инсулт, всичко към този момент е COVID-19. Това разяснява пред btv доктор Антония Първанова, педиатър и специалист в ръководството на опазването на здравето.
По думите й, показан през вчерашния ден, е чиновническо упражнение с политически нюанс. " От 2006 година имаме подобен проект за битка с грипни пандемии. Той допуска да може да бъде обновен, само че в него се съдържат главните стъпки, по които би трябвало да се върви при една пандемия ", изясни Антония Първанова. Нещо, за което и някогашният здравен министър от Българска социалистическа партия Радослав Гайдарски загатна преди време.
 Антония Първанова цитира изявление на Мангъров и разгласи, че коронавирусът я е повторил Антония Първанова цитира изявление на Мангъров и разгласи, че коронавирусът я е повторил
Бившият евродепутат доктор Антония Първанова направи много забавни разкрития във Facebook. Тя уточни, че е прекарала наново ковид...
Самолечение и свръх лекуване от лекари
Според Първанова от време на време общопрактикуващите лекари, а и освен те, вършат свръх лекуване: " Попаднах на много случаи, при които още при първите признаци хората получаваха рецепта с два антибиотика и кортикостероид ", сподели Първанова.
Тя даде образец с премиера, който е изглеждал по този начин, като че ли при лекуването му е било прекомерно с кортикостероиди: " Той несъмнено имаше отекъл тип и изглеждаше като човек, на който кортикостероидите са му предозирани ", добави Антония Първанова.
Самолечението и свръх лекуването на коронавирусната зараза са две доста рискови неща. Предстои занапред да забележим късните последствия на свръх използването на антибиотици без лекарско наставление, уточни още тя.
Въпроси пред имунизирането:
 Д-р Първанова: Смъртността при ковид не е по-голяма от тази при сезонния грип Д-р Първанова: Смъртността при ковид не е по-голяма от тази при сезонния грип
" Тази пандемия не е по-голяма от други сходни епидемии през последните 20 години. Смъртността не е по-голяма от сезонния грип, макар...
Има доста въпроси, на които нямаме отговори. Ние не сме видели досиетата на тези против COVID-19 и нямаме информация какви са страничните им резултати, разяснява Първанова.
По-важният въпрос от логистиката във връзка с имунизациите е по отношение на тяхната успеваемост и сигурност : " Изключително доста ме тормози желанието и поръчката на производителя (бел.ред. на имунизацията на Pfizer) да бъде освободен от отговорност от Европейската комисия ", съобщи тя.
Има начало на подготовка с тези 4 хладилни камери в България. Най-важните отговори не са във връзка с логистиката, а във връзка с сигурността, дали ще има странични резултати от имунизациите.
Първанова сподели, че има подозрения, че е преболедувала COVID-19 два пъти: " Първият път беше доста по-тежко, със сериозен зной. Вторият път пък мина със загубата на подушване и по-кратък беше интервалът, през който боледувах ".
Първият път тя си е направила тест за антитела, а вторият път поради клиничната картина и типичните признаци не си е правила тест за ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР