Министърът на здравеопазването проф. връчи награди Посланици на донорството“ на

...
Министърът на здравеопазването проф. връчи награди Посланици на донорството“ на
Коментари Харесай

Министър Хинков връчи награди Посланици на донорството

Министърът на опазването на здравето проф. връчи награди „ Посланици на донорството “ на Александър Николов, Димитър Панайотов и Самуил Петков.

Младите мъже са основатели на плана „ Последният подарък на индивида “, отдаден на донорството и трансплантациите. В края на септември те успяват да осъществят една своя цел и да трансфорат България в първата страна в света с улица, кръстена на донор. Тя се намира във варненския квартал „ Аспарухово “, а на табелата е изписано името на Георги Николов. Георги е брат на Александър. На 20-ти септември 2015 година той остава вечно на 21 години, само че дава късмет за живот на други четирима души.

Пред здравния министър Александър, Димитър и Самуил описаха за своите проекти по какъв начин да развият плана си, с цел да може повече хора у нас да научат за донорството и трансплантациите.

„ Координаторите по донорство в лечебните заведения са извънредно значими. Колкото по-мотивирани са те, толкоз по-голям триумф ще реализираме. Донорството би трябвало да се развива, тъй като за нас то е най-чистият и човечен акт “, споделиха тримата. 

„ Прави сте! Една от най-важните ми задания като министър е разделянето на Изпълнителна организация по трансплантациите в независима конструкция. Вярвам, че това ще подкрепи процеса, само че каквото и да вършим, не бихме се справили без хора като вас. Адмирации за напъните и работата ви в поддръжка на донорството “, обърне се към тях проф. Хинков, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. 



Александър, Димитър и Самуил получиха почетни плакети и грамоти, като част от самодейността „ Седмица на положителните вести “ в Министерството на здравеопазването.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР