Министърът на здравеопазването на Испания предупреди късно снощи автономните региони,

...
Министърът на здравеопазването на Испания предупреди късно снощи автономните региони,
Коментари Харесай

Забавена доставка! Ваксините на „Джонсън и Джонсън“ не пристигнаха в Испания

Министърът на опазването на здравето на Испания предизвести късно нощес самостоятелните райони, че през днешния ден няма да получат първите дози на имунизацията на „ Джонсън и Джонсън “, които трябваше да стартират да се ползват във възрастовата група сред 70 и 79 години.

Причината е в спряната доставка от страна на производителя, който изиска време, с цел да изследва шест случая на тромбози в Съединените щати.

Шест случая на тромбози при съвсем 7 милиона имунизирани, прекомерно дребен %, който обаче тормози производителя на имунизацията и спря контрактуваните количества за Европа.

Испания трябваше да получи първата си пратка нощес и през днешния ден да я разпредели сред самостоятелните райони. Само за месец април се чакаха 300 000 бройки, а до края на юни 5,5 милиона. Испанската организация за медикаменти е в непрекъснат контакт с Европейската организация, сподели министърът на опазването на здравето Каролина Дариас и посочи, че страната е готова да получи първата пратка от имунизацията.

Забавянето ще бъде разисквано този следобяд на Междутериториалния съвет по опазване на здравето сред централното и районните държавни управления.

Въпреки прекъсването на разпространяването каталунската фармацевтична компания „ Reig Jofre “ разгласи, че резервира проектите си да стартира производството на тази ваксина през юни в своите уреди край Барселона.

Освен това при изследванията осем испански лечебни заведения към този момент са взели участие във фаза 3 на клиничните изпитвания и имат положителни усещания за имунизацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР