Министърът на здравеопазването на Гърция Танос Плеврис заяви, че неваксинираните

...
Министърът на здравеопазването на Гърция Танос Плеврис заяви, че неваксинираните
Коментари Харесай

Неваксинираните медици в Гърция ще бъдат уволнявани

Министърът на опазването на здравето на Гърция Танос Плеврис съобщи, че неимунизираните медици, които в този момент са в неплатен отпуск, ще бъдат уволнявани, в случай че не си слагат ваксина до края на март, предава БНР.

Лекари упорстват да се затегнат ограниченията в университетите, тъй като от първите дни на изпитната сесия са се нараснали инфектираните студенти.
Гърция ще доставя хапчета против Covid по домовете от идната седмица
Гърция стартира разпределяне на антивирусни таблетки за Covid-19 на високорискови жители над 18-годишна възраст с доставка по домовете от...
Прочети повече
Отново се повиши броят на новозаразените с Covid-19 в Гърция и за ден доближи съвсем 20 000. Властите отхвърлят всякаква опция за облекчение на още ограничения.

При 119 смъртни случаи дневно е невероятно даже да се разяснява облекчение на част от ограниченията, считат лекарите от Съвета за надзор на пандемията. Половината от умрелите са на възраст над 80 години и с съпътстващи болести, прецизират обстановката медиците от лечебните заведения.

Отново се покачва броят на инфектираните измежду децата, само че те прекарват вируса по-леко.

Активна е акцията за имунизиране на дребните деца, като имунизацията се прави единствено от педиатри. Заедно със профилираните центрове за детска имунизация здравните валсти разрешиха от през днешния ден частните педиатри да имунизират, както в кабинетите си, по този начин и по домовете на децата, с цел да не се стресират в непозната конюнктура.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР