Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов се размина с канонада от

...
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов се размина с канонада от
Коментари Харесай

Пияни изненадаха здравния министър в Пловдив

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов се размина с канонада от яйца при идването си в регионалната администрация в Пловдив, оповестява " Марица ".

Двама души, които са го замеряли са задържани, а съгласно предварителна информация те са били пияни. Въпреки това са съумели да уцелят чиновник на НСО.

Ангелов успокои, че обстановката с епидемията от ковид в Пловдив е под надзор, откакто близо два часа заседава дружно с медицинския щаб.

Само за два дни 20 лекари, медсестри и различен болничен личен състав под тепетата са инфектирани с COVID-19. Те са от разнообразни лечебни заведения и към този момент са на домашно лекуване. В същото време новозаразените в Пловдив и региона сложиха връх от 65.

Министър Ангелов обаче бодро разгласи, че всичко е наред и се впусна в похвали към домакините.

" В Пловдив обстановката е извънредно добре следена, има доста положително взаимоотношение сред всички структури в цялата област. Съответно резултатът е забележим. Заетостта на леглата за консервативно и интензивно лекуване в здравните заведение е по-ниска от междинната за страната ", разгласи министърът.  По думите му 1110 са свободните кревати за лекуване на Коронавирус пациенти.

Той повтори, че няма да се вкарват спомагателни ограничения нито в Пловдив, нито в страната.  регионален щаб. После подсети, че лечебните заведения, които одобряват пациенти с ковид в региона са 10, като 8 от тях са в регионалния град.

„ Към 7 октомври на територията на региона има 99 пациенти с позитивен тест, а в интензивно са 6, като двама от тях нощес са умряли “, добави здравният министър. Положителна проба за ковид е дал възпитаник в Езиковата гимназия, като паралелката ще мине на онлайн образование.

Общо в региона са болни 1950 души от началото на пандемията, напомня " Марица ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР