Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че ще се проведе

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че ще се проведе
Коментари Харесай

Министерството на здравеопазването ще стартира кампания за насърчаване на донорството

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев съобщи, че ще се организира акция за поощряване на донорството. „ Без донири няма по какъв начин да успеем. За да станем постоянен член на Евротрансплант, би трябвало да имаме 70 донора, бие имаме под 10”, заяви здравният министър. Той е разпоредил да се направи указател на хората, които имат потребност от трансплантация на бял дроб.

Възложил съм инспекция по случая с умрелия Адриан Петков, с цел да разберем кой е сбъркал и да си поеме отговорността, съобщи още Кирил Ананиев на брифинг в Министерски съвет след среща с родственици на 29-годишния Адриан Петков, който умря, до момента в който чакаше за белодробна трансплантация.

Ананиев изясни, че е разпоредил със заповед Инспекторатът на Министерството на здравеопазването да направи цялостна инспекция на Министерството, на Изпълнителната организация по трансплантации и на Комисията за лекуване в чужбина за случая на Адриан.
Близките на умрелия Адриан ще се борят и за другите чакащи за белодробна трансплантация Решени са също доведат борбата до дъно в Европейския съд по човешките права
Близките на Адриан оповестиха, че ще водят борба за ориста на останалите 16 души, които чакат за трансплантация на бял дроб.

Семейството на младия мъж съобщи преди ден, че са били „ безочливо и безсрамно излъгани от държавата”. Решени са също доведат борбата до дъно в Европейския съд по човешките права.
Братът на Адриан: Трябва да се трансформират изискванията за донорство Адриан Петков чакаше за трасплантация в чужбина
Радвам се, че се стигна до трайно и позитивно решение, разяснява и Алберт Петков. По – рано през днешния ден от ефира на bTV той прикани да се трансформират изискванията за донорство у нас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР