Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири нови заповеди във

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири нови заповеди във
Коментари Харесай

Четири нови заповеди на Ананиев

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев издаде четири нови заповеди по отношение на удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура до 15 юли.

В заповедта за влизането на територията на България се показва, че възбраната за влизане в България не се отнася за лица, пътуващи за образование за реализиране на действия по приключването на образователната 2019/2020 година,

В заповедта за наложителната изолираност и/или болнично лечение е посочено, че лицата - доказани случаи на COVID-19, се изписват от лечебно заведение след преценка на лекуващия доктор на положението на пациента.

Лицата, при които се постанова използване на следваща здравна грижа в лечебно заведение, лицата, настанени в места, в които се дават обществени услуги, и тези с неспособност за изолираност и лекуване в домашни условия заради общуване с хора от рискови групи, се изписват от лечебни заведения след два негативни PCR резултата от проби, взети в два поредни дни.

В заповедта за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на България категорично е написано: всички лица, когато се намират в закрити публични места, са длъжни да носят защитна маска.

Изключение се позволява за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата активност.

При провеждане на финала за купата на България сред ЦСКА и Локомотив Пловдив на националния стадион " Васил Левски " се позволяват до 3000 души в бранш, през една седалка, през един ред и при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР