Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и Стоян Желев, представител на

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и Стоян Желев, представител на
Коментари Харесай

Договорите за доставка на първите над двеста нови линейки бяха подписани

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и Стоян Желев, представител на " София франс ауто " АД подписаха контракти за доставка на 280 коли за спешна помощ вид В и С. Договорите са в осъществяване на план за рационализация на незабавната помощ. Проектът планува обезпечаване на общо 400 коли за спешна помощ, както и ремонт и създаване на филиали на незабавни центрове. Договорът беше подписан в наличието на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

Първите коли за спешна помощ би трябвало да бъдат доставени до 60 дни от днешна дата, а останалите - 120 дни от поръчката на възложителя - по график, избран за идващите три години, сподели още министър Ананиев. И по двата контракта предплатено Министерство на здравеопазването ще заплати 35 на 100 с Данък добавена стойност от цялата стойност. Гаранционният период е пет години. Документът влиза в действие от през днешния ден.

Една част от колите за спешна помощ ще бъдат за транспорт на пациенти, чието лекуване може да бъде отсрочено до идването в лечебно заведение, а другата част от колите ще бъдат за полагане на интензивни грижи, изясни министър Ананиев. Към момента в системата на незабавната помощ има 651 коли за спешна помощ, като по-голямата част от тях са много амортизирани, добави още министър Ананиев.

Министър Аврамова поздрави министър Ананиев за положените старания и изрази вяра, че ще има прогрес за реализирането на целия план. Той е в границите на Оперативна програма " Региони в напредък ", в развой на осъществяване са над 450 плана, утвърдени за заплащане са 34 %, уточни министър Аврамова.

С новите коли за спешна помощ ще се обезпечи по-добър достъп на жителите до незабавна помощ, сподели още министър Ананиев. Той напомни, че имаше заплаха да се изгубят средствата от Европейски Съюз по плана, който е на обща стойност 163 млн.лв.

Министър Ананиев означи, че към момента не са постъпили оферти за доставка на високопроходими коли за спешна помощ.

Стоян Желев сподели, че договорът не е елементарен, изискванията са извънредно ангажиращи, само че имайки поради голямата потребност от коли за незабавна помощ, ще бъдат положени всички старания за доставка на качествени коли за спешна помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР