Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е подписал решение за откриване

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е подписал решение за откриване
Коментари Харесай

Стартира обществената поръчка за Детската болница

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е подписал решение за разкриване на социална поръчка за построяването на Националната многопрофилна детска болница . Заповедта е от през днешния ден, а крайният период за подаване на офертите е 20 август. Срокът за осъществяването на публичната поръчка е до 42 календарни месеца от сключване на контракта с определения претендент - това значи 3.5 години . Припомняме, че дефинираните преди това упования беше болничното заведение да е подготвена до две години .

Отварянето на постъпилите оферти по социална поръчка с предмет: " Избор на реализатор за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница " ще се състои в деня след крайния период за подаването им - 21.08.2019 година
 Ананиев желае Националната детска болница да е 100% на страната
Ананиев желае Националната детска болница да е 100% на страната

До Коледа ще даде съответни оферти на Министерския съвет

Очакванията на Министерството на здравеопазването са през есента да бъде определен реализатор и да стартира действителното създаване на Националната многопрофилна детска болница. Предвиденият оптимален финансов запас на възложителя за осъществяване на всички съставни елементи в публичната поръчка възлиза на 95 442 000 лева с Данък добавена стойност.

Припомняме, че Министерството на здравеопазването изпрати квалифицираните документи за публичната поръчка на Агенцията за публични поръчки (АОП) за реализиране на прелиминарен надзор.

Припомняме, концепцията за градеж на Национална детска болница датира най-малко от 30 години, само че до този миг не се е пристъпвало към по-сериозни стъпки за реализирането й. Първоначално желание къде да се помести детската болница беше за постройката на болница " Лозенец " (т.нар. държавна болница), само че след митинг от страна на работещите там Правителствената болница беше предоставена и мина към структурите на Софийския университет за подкрепяне на Медицинския факултет и база за образование на студентите . Министър Ананиев увери тогава и че шеф на Националната кардиологична боница няма да бъде шефът на болница " Лозенец " Любомир Спасов.

Така държавното управление и Министерство на здравеопазването минаха към вид градеж в комплекса на Александровска болница.
 Детската болница изправя държавното управление пред три задания
Детската болница изправя държавното управление пред три задания

От Националната мрежа на децата желаят незабавно решение

Междувременно медицинският личен състав на Специализираната болница за детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев " се подвигна на митинг за увеличение на заплатите, само че и с искане тяхната болница да получи статут на национално здравно заведение, каквото се планува за новата болница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР