Министърът на здравеопазването д-р Атанас Меджидиев призна, че има проблем

...
Министърът на здравеопазването д-р Атанас Меджидиев призна, че има проблем
Коментари Харесай

Меджидиев: Липсата на Вентолин е проблем в цяла Европа, подготвя се закон за медикаментите

Министърът на опазването на здравето доктор Атанас Меджидиев призна, че има проблем с доставките на Вентолин, който се употребява при по-сериозни възпаления на долните дихателни пътища и от астматици. Това обаче по думите му е проблем в цяла Европа. Здравният министър уточни още, че има увещание за приемане от идващия месец на количества Пулмикорт – инхалаторен препарат за лекуване, касаещо горните дихателни пътища.

Здравният министър сподели още, че постоянно се наблюдават медикаментите, въпреки по думите му по този начин наречената система СЕСПА да е несъвършена и съгласно него да би трябвало да се поправя.

„ Подготвили сме законопроект, с който да поправяме тази проследяваща система и сега, в който имаме парламент, незабавно Министерството на здравеопазването ще внесе тези промени в закона, с цел да може да получим съответния надзор, който страната може да реализира върху търговците на едро, реекспорта на лекарства и всички тези механизми “, добави министърът на опазването на здравето.

„ Няма дефицит на лекарства в аптечната мрежа и в лечебните заведения. Министерството постави старания за медикаментите, които бяха с максимален дефицит в цяла Европа и преди четири дни заредихме 27 560 опаковки Оземпик, 12 500 опаковки Fiasp, което ще задоволи пазара за идващите четири месеца “, изясни министър Меджидиев, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР